-

Nyheter

Blog

Fredrik leder STHKs fordonssatsning

Fordonsägare och operatörer är kunder vi vänder oss till i vår satsning på fordon och underhåll. Vi lät Fredrik Kihlanki som leder satsningen berätta mer om vad vi kan erbjuda.

Blog

STHK stöttar Göteborgs Spårvägar

Göteborgs Spårvägar har köpt in nya fordon och nyligen levererades det sista beställda exemplaret av typen M33. STHK har varit engagerade i projektet under en längre tid och vi passade på att ställa några frågor till Anders Dahl, som arbetar med kravhantering i projektet.

Blog Career stories

Oskar är ombord

Vår senaste rekrytering är Oskar Eliasson som titulerar sig systemingenjör och anpassningsingenjör för ombordsystem. Vi lät Oskar berätta lite mer om sig själv.

Blog Career stories

Möt Emma, vår nya HR-koordinator

Vi har glädjen att välkomna Emma Green som är vår nya HR-koordinator och är en viktig kugge när det gäller att vårda och utveckla vår konsultplattform. Läs mer om Emma i intervjun.

Blog

STHK breddar inom infrastruktur och öppnar kontor i Göteborg

STHK etablerar affärsenheten Infrastruktur under ledning av Joel Anselin som också är vår först anställda i Göteborg. Nyligen presenterade vi Joel i en separat artikel som ni gärna får läsa. Här tänkte vi berätta mer om tankarna bakom vår satsning på infrastruktur och vår etablering i Göteborg, och vi tjötade med Joel för att låta honom utveckla sina tankar.

Blog Career stories

Magnus – en projektledare som får saker att hända

Lär känna Magnus Sellstedt Lockner, ett av STHK:s senaste tillskott. Magnus drivs av viljan att förbättra och gillar att jobba i team tillsammans med människor som har en tydlig bild av vart de är på väg.

Blog Career stories

På västfronten något nytt – Joel, en lagbyggare med teknisk kompetens

Vår nyaste kollega heter Joel Anselin och har bred teknisk kompetens inom infrastruktur och han kommer att leda vår affärsenhet Infrastruktur. Han kommer även att etablera STHK i den expansiva och spännande göteborgsregionen. Vi kommer snart att berätta mer om detta, men i denna artikel är det Joel själv som står i fokus.

Blog

Fem tips till er som ska ERTMS-utrusta fordon

Utrullningen av ERTMS i Sverige pågår för fullt. Sedan tidigare är Botnia-, Haparanda- och Västerdalbanan utrustade, och nu pågår utrullning på Malmbanan. Därefter står godskorridorerna Scan-Med Öst (Malmö-Stockholm) och Scan-Med Väst (Malmö-Göteborg-Norska gränsen) på tur. Trafikverket har förvisso annonserat förseningar i de pågående projekten, men faktum kvarstår: om du som fordonsägare eller operatör ska trafikera någon av dessa banor behöver du snart ERTMS-utrustning installerad på fordonsparken.

Blog Career stories

Stefans fordonskunskap tål närmare besiktning

Vi välkomnar Stefan Öqvist som är specialist inom kvalitetsbesiktning av järnvägsfordon till oss på STHK. Vi fick en kort pratstund med Stefan för att lära känna honom bättre och låta honom berätta om sin bakgrund.

Blog

Upphandling av ETCS-system – STHK:s process

I den här beskrivningen kommer vi att gå igenom vår process för att upphandla ERTMS ombordsystem – ETCS. Upphandlingen är i sin tur är ett av stegen i STHK:s fullständiga process för implementation av ETCS-system.

Blog

Goodbye 2022, welcome 2023

What a year it has been, possibly of the most eventful years in STHK:s history. We have met new and old colleagues, new customers and visited places that we couldn’t go to due to Covid.

Blog

Bron 2.0 över Torneälven – Svenskfinsk vänskap

Låt oss berätta om en något mindre känd bro och ett spännande gränsöverskridande projekt, nämligen järnvägssträckningen mellan Laurila och Haparanda med bron över Torneälven som anlades år 1919 och förenar Haparanda i Sverige med Torneå i Finland

Blog Öppna jobb

Trist på arbetet och kul på fritiden? Nej, vi tror inte på det konceptet. Snarare skulle vi vilja vända på det.

Vi på STHK och Welado tycker att arbetet ska vara kul! Vi vill att våra medarbetare ska känna glädje och mening med sitt arbete och njuta av sin tillväxtresa inom sitt kompetensområde. Vi ser arbetet som en möjlighet att skapa nya kontakter och delade minnen både på och utanför arbetstid. Vi har stor respekt för att människor har unika personliga behov för både sitt professionella liv och sitt privatliv. Så förutom att skapa mervärden för våra kunder och bygga framtidens infrastruktur vill vi hjälpa våra medarbetare att hitta sina egna vägar och skapa mening och spännande berättelser tillsammans med oss. Hur skulle din resa med oss se ut?