-

Nyheter

Blog Career stories

Stefans fordonskunskap tål närmare besiktning

Vi välkomnar Stefan Öqvist som är specialist inom kvalitetsbesiktning av järnvägsfordon till oss på STHK. Vi fick en kort pratstund med Stefan för att lära känna honom bättre och låta honom berätta om sin bakgrund.

Blog Career stories

Peppe – systemingenjör inom fordon och elkraft

Vår kollega Peppe (Giuseppe) Leanza har jobbat hos oss på STHK några år och han har stor kunskap inom kraftelektronik, i synnerhet i samband med järnvägsfordon. Läs mer om Peppe i artikeln.

Blog

Goodbye 2022, welcome 2023

What a year it has been, possibly of the most eventful years in STHK:s history. We have met new and old colleagues, new customers and visited places that we couldn’t go to due to Covid.

Blog

Bron 2.0 över Torneälven – Svenskfinsk vänskap

Låt oss berätta om en något mindre känd bro och ett spännande gränsöverskridande projekt, nämligen järnvägssträckningen mellan Laurila och Haparanda med bron över Torneälven som anlades år 1919 och förenar Haparanda i Sverige med Torneå i Finland

Blog Öppna jobb

Trist på arbetet och kul på fritiden? Nej, vi tror inte på det konceptet. Snarare skulle vi vilja vända på det.

Vi på STHK och Welado tycker att arbetet ska vara kul! Vi vill att våra medarbetare ska känna glädje och mening med sitt arbete och njuta av sin tillväxtresa inom sitt kompetensområde. Vi ser arbetet som en möjlighet att skapa nya kontakter och delade minnen både på och utanför arbetstid. Vi har stor respekt för att människor har unika personliga behov för både sitt professionella liv och sitt privatliv. Så förutom att skapa mervärden för våra kunder och bygga framtidens infrastruktur vill vi hjälpa våra medarbetare att hitta sina egna vägar och skapa mening och spännande berättelser tillsammans med oss. Hur skulle din resa med oss se ut?

Blog

Med resenären i centrum – digitalisering av trafikinformationsflöden

Andreas har under ett par år arbetat med ett spännande projekt på Trafikförvaltningen. Det är ett framåtblickande och visionärt projekt med resenären i fokus som handlar om digitalisering av trafikinformation för att skapa en strömlinjeformad och förutsägbar resa.