-

Tommy – byggledare, projektledare och kontrollansvarig

Eklöf Stefan
Eklöf Stefan
Marknadsföring och kommunikation, teknikinformatör

Vårt senaste tillskott i satsningen på infrastruktur är Tommy Andersson som har en gedigen bakgrund i byggbranschen där han verkar som projektledare, byggledare och kontrollansvarig.

Berätta om din yrkesbakgrund!

Jag växte upp i Kungsängen utanför Stockholm men bodde ett tag i Norrlands inland utanför Strömsund. Efter det har jag gjort mig hemmastadd i Arboga där jag fortfarande bor.

Det stod ganska tidigt klart att jag skulle hamna i byggbranschen. Detta bland annat eftersom min far var snickare vilket inspirerade mig att välja bygg- och anläggningsprogrammet i gymnasiet.

Efter gymnasiet började jag jobba som lärling och hoppade runt på olika storbyggen och gjorde väldigt olika saker. Det var allt från gipsning till formspikning. På detta sätt lärde jag mig mycket och byggde upp erfarenhet under några år och så småningom blev jag utsedd till arbetsledare och senare även arbetschef på byggen.

Sedan dess har jag fortsatt med att arbeta i en väldig massa byggprojekt runt om i landet med allt från aluminiumprofiler till betong inom byggnader, industrier och anläggningar. Jag har haft olika roller; byggledare, arbetsledare och kontrollansvarig bland annat.

På STHK fortsätter jag i samma anda inom affärsenheten Infrastruktur, där jag är involverad inom byggen av bland annat fastigheter, bostäder, broar och järnvägsdepåer främst i rollen som byggledare, projektledare och kontrollansvarig.

När trivs du bäst i din yrkesroll?

Jag trivs helt enkelt bäst när jag kan vara med och se till att byggprojektet flyter på i rätt riktning. Jag gillar att samarbeta och träffa folk, och tycker att det är intressant att stifta bekantskap med olika byggen runt om i landet. Jag är ingen kontorsmänniska utan föredrar att vara ute i projekten i fält för att få bäst framdrift.

Vad är ditt intryck av STHK och Welado?

Jag ska ärligt säga att jag inte hade hört talas om varken STHK eller Welado förrän min nuvarande affärsenhetsledare kontaktade mig. Det han berättade om firman lät intressant och här är jag nu. Det känns för övrigt lite kul att jobba i en finsk koncern då min mor är finska.

Vad gillar du att göra på din fritid?

Jag gillar att vara ute i naturen. Jag jagar älg, plockar svamp eller fiskar i Hjälmaren med mina barnbarn. Och så kan jag inte låta bli att hålla på med byggande och spikande hemma heller.

Vad gillar du för film eller tv-program?

Jag gillar naturprogram och dokumentärer om till exempel historia. En favoritserie är Yellowstone.

Vad tycker du om för musik?

Jag lyssnar gärna på dansbandsmusik. När jag bodde i Norrland kunde vi åka 30 mil för att gå på dans.

Beskriv dig själv i din yrkesroll med tre ord!

Att jag kan det jag håller på med, är bra på att tala med alla och har lätt att komma överens med till exempel entreprenörer. Det var i och för sig inte tre ord utan snarare tre olika saker.

Har du något meddelande du vill skicka till branschen?

Det spelar ingen roll hur fort man springer om man springer åt fel håll.