-

Mikael Matsson – testingenjör som har rört mig mot mer teknikorienterade ledande roller

personfoto
Matsson Mikael
Matsson Mikael
Teknisk projektledare

Ett av STHKs nyförvärv heter Mikael Matsson. Vi passade på att ställa några snabba frågor till honom.

Hej Mikael, berätta om din bakgrund!

Jag är en testingenjör som har rört mig mot mer teknikorienterade ledande roller som teknisk projektledare och teamledare. Jag har jobbat länge i dessa roller inom produktutveckling av ERTMS-signalsystem på Bombardier. Det har varit mycket arbete med baliser och antenner, men jag har även stor erfarenhet av produktgodkännande och de styrande europeiska CENELEC-standarderna.

Vad förde dig till oss på STHK?

Jag var egentligen relativt nöjd med tillvaron när jag kom i kontakt med STHK. Men jag kände folk som jobbade på STHK och trivdes, och jag insåg att det kanske var dags att ta ett nytt steg efter att ha jobbat ganska länge för samma arbetsgivare. Det känns intressant och spännande att gå in i denna nya roll!

Vilken typ av uppdrag skulle du önska om du fick välja fritt?

Gärna ett uppdrag där jag kan kombinera mina roller som tekniker och ledare, till exempel projektledare för utveckling av ett ERTMS-testlabb.

Vad gör du på fritiden?

Jag tycker om löpning och gillar att springa lopp, som till exempel Lidingöloppet och Göteborgsvarvet. Jag är även musikintresserad och spelar synth och gitarr i ett indiepopband som heter Red Sleeping Beauty.

Tack Mikael för en trevlig pratstund och varmt välkommen till oss på STHK!