-

Magnus – en projektledare som får saker att hända

Eklöf Stefan
Eklöf Stefan
Marknadsföring och kommunikation, teknikinformatör

Berätta om din yrkesbakgrund!

Jag är uppvuxen i Härnösand men flyttade till Stockholm för att studera maskinteknik med energiprofil på KTH. Redan under studietiden var jag intresserad av transportfrågor och jag gjorde mitt examensjobb inom mobilitetslösningar. Jag har även länge haft ett stort intresse för energifrågor.

Efter examen gick jag till järnvägsbranschen och Trafikverket där jag arbetade inom ERTMS-programmet med stora stationer och knutpunkter. Jag jobbade som projektingenjör med övergripande frågor som rutiner och arbetssätt kopplat till rapportering och uppföljning.

Ledarskap var något som intresserade mig som är driven, strukturerad och gillar framåtrörelse. Så småningom resulterade detta i att jag blev erbjuden rollen som projektledare med ansvar för att säkerställa leveranser i samband med ERTMS-projektering på ett antal trafikplatser, bland annat på Malmbanan och Södra stambanan.

Där befinner jag mig i dag, en projektledare med teknisk bakgrund som får saker att hända och gillar att lära mig nytt och testa nya saker.

Vad har du för drömuppdrag?

Jag drivs av viljan att förbättra. Och jag gillar att jobba i team tillsammans med människor som har en tydlig bild av vart de är på väg. Själv ser jag mig gärna som en ledare för ett sådant team som tillsammans får saker att hända och inte fastnar i onödiga stillestånd. Min filosofi är att man ofta vinner på att leverera och gå vidare för att få en iterativ och framåtgående process. Det är annars lätt att hamna i en situation där alla funktioner väntar på varandra och framdriften blir lidande.

Vad har du för intryck av STHK?

Jag gillar den genomtänkta strategin och nischen STHK har intagit på beställarsidan. Och jag uppskattar även att man uppmuntras till eget ansvar och egna initiativ under stöttning från företaget tillsammans med den trygghet som kollektivet ger.

Vad gillar du att göra på din fritid?

Hemma har vi ett barn som är ett år gammalt och detta präglar naturligtvis livet mycket för tillfället. I övrigt gillar jag att spela padel. Jag spelar gärna gitarr på min Fender Stratocaster och tycker att det är kul att producera egen musik. Jag är även aktiv inom Stockholms bilkår vilket är en frivillig försvarsorganisation med inriktning mot fordon, jag sitter i styrelsen och jobbar bland annat med information och rekrytering.