-

Daniel Ström – generalistisk expertis

personfoto
Ström Daniel
Ström Daniel
Teknisk projektledare, fordon

Vi välkomnar vårt andra tillskott i rad med västsvenskt ursprung, göteborgaren Daniel Ström som är senior teknisk projektledare med en bred teknisk bakgrund.

Daniel, berätta om din yrkesbakgrund!

Jag pluggade automation och mekatronik på Chalmers och fick en utbildning som spände sig över många tekniska discipliner och det kan nog sägas vara ett tema på min karriär. Efter att ha jobbat i bland annat bilindustrin och inom processteknik på kärnkraftverk och raffinaderier hamnade jag i järnvägsfordonsbranschen 2016 och där har jag stannat kvar sedan dess. Jag arbetar nu som teknisk projektledare inom ett projekt för midlife-uppgradering av tunnelbanefordon.

Hur kom det sig att du hamnade hos oss på STHK?

Jag fick ögonen på er i och med att jag jobbade tillsammans med en STHK-konsult som talade mycket gott om er. Jag tyckte att ni verkade intressanta eftersom jag gillar mindre företag med korta beslutsvägar, jag tilltalades också av anställningsupplägget som påminner om att vara egen men under tryggare former.

Vad har du för drömprojekt?

Jag trivs med att arbeta med midlife-uppgradering av fordon och det skulle vara kul att vara med om ett stort sådant projekt, till exempel för pendeltåg. Denna typ av uppgraderingar brukar vara mer fokuserade och praktiskt inriktade än nyanskaffningar vilket tilltalar mig. Dessutom sträcker det sig över flera teknikområden vilket är spännande. Det skulle även vara intressant att lära mig mer om marksystem för järnväg, till exempel signalsystem som ERTMS.

Vad gillar du att göra på fritiden?

Jag har en relativt fysiskt aktiv fritid. Jag gillar att åka skidor och snowboard och var nyligen i Riksgränsen och åkte. Stigcykling i hemmaskogarna är också kul. Annars blir det en hel del fixande med hus och trädgård.

Varmt välkommen till oss, Daniel!