-

Andreas Percevic Kling är ombord

personfoto
Percevic Kling Andreas
Percevic Kling Andreas
Senior projektledare

Andreas Percevic Kling är STHK:s senaste nyförvärv. Jag kontaktade honom för att välkomna honom till oss och be honom berätta lite grann om sig själv.

Hej Andreas, berätta om din yrkesbakgrund!

I botten är jag elektroingenjör från KTH. Jag kom in i arbetslivet när IT-branschen hade sina gladaste dagar. I samband med IT-kraschen lockades jag in till järnvägsbranschen och signalsystem och började på dåvarande Adtranz (numera Alstom). Min röda tråd där har varit framför allt ombordsystem. Jag har jobbat med spännande projekt åt kunder i Taiwan, Sydkorea och Schweiz, först i rollen som testare, men senare även i koordinators- och ledarroller som exempelvis teamledare och teknisk projektledare. Jag har också jobbat mycket med att utveckla testverktyg, samt som projektledare i anpassningsprojekt för ombordutrustning.

Vad gjorde att du sökte dig till oss på STHK?

Jag har känt till STHK länge eftersom jag känner många som jobbar där. Jag har hört att de trivs och har nog tänkt att jag kanske kommer att hamna där själv någon gång. Och nu var det ett bra läge. Jag har jobbat väldigt länge, nästan 20 år, på min föregående arbetsplats och kände att det var dags för en ny utmaning och nya perspektiv. Konsultrollen känns lockande i och med att man då ställs inför nya förutsättningar, det skulle till exempel vara spännande att jobba på beställarsidan.

Om du fick välja ett uppdrag som skulle passa dig, vad skulle det vara?

Jag trivs i rollen som relativt teknikorienterad projektledare. Som jag var inne på tidigare skulle det vara kul att arbeta på beställarsidan i ett signalprojekt, till exempel åt Trafikförvaltningen eller Trafikverket. Det perspektivet skulle vara spännande och jag tror att jag kan tillföra mycket i och med min långa erfarenhet på leverantörssidan.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Som trebarnsförälder med barn i skolåldern kretsar naturligtvis mycket kring familjelivet. Men i övrigt blir det mycket idrott. Jag springer, spelar korpfotboll, går på gym, spelar tennis och innebandy och cyklar stig. Och så är jag Hammarbyare, det är en del av min identitet kan man säga.

Tack Andreas och varmt välkommen till oss på STHK!