-

Alexander – byggledare och besiktningsman med telekom som specialitet

Eklöf Stefan
Eklöf Stefan
Marknadsföring och kommunikation, teknikinformatör

Vi har glädjen att hälsa den telekommunikationskunniga byggledaren och besiktningsmannen Alexander Gustafsson välkommen till vårt kontor i Göteborg!

Berätta om din yrkesbakgrund!

Jag kastade mig ut i arbetslivet direkt efter att ha läst datateknik på gymnasiet och hamnade då på Banverket Produktion i Öxnered utanför Vänersborg där jag växte upp. Där jobbade jag på avdelningen för telekommunikation men jag fick inblick i det mesta som ingår i järnvägsprojekt och åkte runt mycket på ett stort antal driftplatser i Västsverige.

Efter några år gick jag över till en av de större konsultfirmorna i järnvägsbranschen, där jag till en början arbetade med investeringsprojekt inom telekom på järnväg. Med tiden gick jag över mer till byggledning och fick inblick i ett bredare område inom både mark och anläggning. Bland annat har jag jobbat med trafikinformationssystem på en stor del av alla stationer i Sverige med ansvar kring allt från projektering till färdigställande.

Så från att ha jobbat med telekom är jag i dag en byggledare med en god övergripande bild av vad järnvägsbyggande innebär och består av.

Vad är ditt intryck av STHK och Welado?

Min bild av STHK är att konsulterna hör är duktiga specialister. Det känns jättekul att vara med i början med att starta upp ett kontor i Göteborg och verksamhet inom infrastruktur. Och så är det extra spännande att ha möjlighet att få jobba i finska projekt tillsammans med Welado.

När trivs du bäst i din yrkesroll?

Jag gillar problemlösning och tillfredsställelsen i att få saker att fungera. Detta kan gälla både detaljer och helheten.

Vad gillar du att göra på din fritid?

Jag gillar utomhusaktiviteter. Som skidåkning utför, och på längden. På sommaren springer jag på grus och trail samt cyklar landsväg och mtb. Och så gillar jag att fiska och att resa.

--

Beskriv dig själv i din yrkesroll med tre ord!

Nyfiken, positiv, energisk.

Har du något okänt intresse eller färdighet?

Jag är bra på namngeografi. Och sju av tio gånger ser jag var resan i På Spåret startar, i alla fall i Sverige.

Favoritmusik?

Jag lyssnar på elektronisk musik, mest house.

Favoritfilm?

Jag tittar inte så mycket på tv-serier men gärna actionkomedier. The Italian Job är en gammal favorit.

Har du något budskap du vill skicka till branschen?

Att inte underskatta den sista handpåläggningen på ett projekt som egentligen inte tar så mycket tid men är viktig! Det är det där lilla extra som sätter sin prägel på resultatet, man kan jämföra med att sätta upp listerna efter att man har renoverat ett rum.