Välkommen att söka jobb hos oss som Systemingenjör, med kunskap om ERTMS och signalsystem

2020-08-26 13:00 John Adolfsson

Vi söker dig som vill arbeta som systemingenjör i våra projekt för införande av signalsystemet ERTMS i olika järnvägsfordon som lok, motorvagnar eller arbetsmaskiner.

ERTMS - European Rail Traffic Management System är ett EU-gemensamt signalsäkerhetssystem och Sveriges största infrastrukturprojekt vilket innebär ett teknikskifte för järnvägen. Utbyggnaden av det nya signalsystemet pågår och kommer att omfatta hela Europas järnvägsnät.

För dig som vill arbeta på ett teknikföretag med ledande kompetens inom ERTMS och signalsystem, vara med på en spännande förändringsresa med tillväxtambitioner och bidra till skapandet av en modern och konkurrenskraftig järnväg kan vi nu erbjuda en spännande roll som systemingenjör.

Om STHK

Vi på STHK arbetar dagligen med frågeställningar rörande signalsystem för järnvägen och tunnelbanan. Vi är engagerade i olika konsultuppdrag hos leverantörer, myndigheter och förvaltningar men driver också helhetsåtaganden där vi ansvarar för att anpassa och installera ERTMS i olika typer av järnvägsfordon.

Om jobbet

Rollen som systemingenjör är central med ansvar för hur våra projekt uppfyller och implementerar våra kunders och järnvägens kravställningar, med stöd i våra unika metoder och processer.

Du kommer att få arbeta med olika leverantörers ERTMS-system, utveckla och ta fram lösningar och fordonsanpassningar för olika fordonstyper, samt hur vi i våra projekt för införande av ERTMS i fordon säkerställer att kraven för godkännande uppfylls.

Hos oss, så kommer du att vara en viktig del av ett kompetent team, delakunskap, erfarenhet och idéer i och mellan våra olika projekt och åtaganden. Ditt arbete kommer att ge ett viktigt bidrag till utrullningen av signalsystemet ERTMS inom järnvägen men också till branschens utveckling.

Arbetsuppgifter

Du har förmågan att kunna förstå och översätta ERTMS-systemet med dess dokumentation, och i relation till de specifika förhållanden som råder för det aktuella fordonet skapa korrekta underlag och kravdokument för den framtagna anpassningen samt argumentera för vald tillämpning och kravuppfyllnad.

Din bakgrund

Vi tror att du har arbetat 5–10 år i järnvägsbranschen kanske redan i rollen som projekt- eller systemingenjör eller så arbetar du med säkerhet, testning och utveckling av signalsystem men känner dig redo att ta klivet till en ny roll.

Kvalifikationer

  • Högskoleexamen (högskole- eller civilingenjör) med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet inom signalteknik för tågkommunikation.
  • 5–10 års erfarenhet av arbete med ERTMS eller signalsystem
  • Systemkunskap inom signalsystem (CBTC/ATC/ERTMS/STM m.m.)
  • 5 års erfarenhet av arbete med processer och standarder för järnvägen såsom CENELEC.
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Om anställningen

Vi erbjuder en anställning som innebär frihet under ansvar med en grundläggande trygghet. Du ansvarar för och får frihet att forma din egen utveckling, samtidigt som vi arbetar mycket tillsammans för att nå synergier mellan de olika kompetenserna vi har på firman. I bakgrunden finns en grundtrygghet i form av grundlön, sociala aktiviteter och det gemensamma intresset av att ha intressanta uppdrag på gång.

För mer information kontakta: John Adolfsson, telefon 0708305218 eller per mejl.