-

Alireza – teknisk projektledare

Vi fick en pratstund med tekniska projektledaren Alireza som nyligen börjat hos oss på STHK.

Alireza, berätta om din yrkesmässiga bakgrund!

Jag bor i Uppsala men studerade till maskiningenjör med inriktning på industriell ekonomi på KTH i Stockholm.

Under några år har jag arbetat på Trafikverket som teknikingenjör med generiska anläggningsutformningar på ERTMS-programmet. I detta arbete ingår tekniska utredningar, riskanalyser, livscykelkostnader och ingående jämförelser mellan komponenter och leverantörer. Detta har gett mig en bra inblick i ERTMS och dess beståndsdelar men även kunskap kring val av komponenter och alla ställningstaganden som finns kring detta.

Vad lockade med STHK, hur hamnade du här?

Jag var redo för nya utmaningar och såg en annons som verkade intressant helt enkelt. När jag träffade STHK kändes det än mer intressant och att det verkar som att jag kan få jobba inom intressanta områden och utvecklas. Jag tyckte att det var extra intressant att STHK i och med samarbetet med Welado ger möjlighet att jobba med projekt och människor i andra länder.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

En mängd detaljer skapar en helhet och jag gillar att jobba med dessa detaljer med vetskap om att det påverkar helheten och verkligen spelar roll. Jag ser mig lite som en brygga mellan tidplan, ekonomi och teknik inom området signalsystem, framför allt marksystem. Det är där jag vill verka.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Jag spelar gärna basket med mina vänner. Och så gillar jag att göra praktiska saker som att snickra på huset och och mecka med tyska bilar som Volkswagen och Porsche.